Sweden
Logga in

Young e-business of the year

Tävlingen för unga entreprenörer

Tävlingen

Sverige lyfts ofta fram som ett föregångsland för unga digitala entreprenörer och antalet butiker på nätet ökar för varje dag som går. För att uppmuntra unga att starta företag har Svea Bank instiftat det årliga priset "Young E‑business of the Year". Du som är mellan 15 och 25 år har då möjlighet att presentera din e‑handelsidé för chansen att vinna 10 000 kronor.

När du tävlar - tänk på att det viktigaste är själva idén - inte hur den presenteras. Ta därför chansen att skicka in ditt bidrag även om det bara är nedskrivet med några rader. 

Lycka till - och håll utkik i våra sociala kanaler - där presenterar vi finalisterna när de är utsedda!

Håll utkik i våra sociala kanaler så du inte missar nästa tävlingsstart! 

Så här går tävlingen till

1.  Sammanfatta affärsidén på max 1 A4-sida i PDF-format alternativt ett filmklipp på max 2 minuter.

2.  Skicka in ditt tävlingsbidrag och kontaktuppgifter till svea@agency.se 

3.  Besked om vilka som gått vidare till final meddelas i våra sociala kanaler

Här hittar du de kompletta tävlingsvillkoren (för 2022)

Hur gick det sedan för Wilma och Tilda?

Vi bjöd in vinnarna från Young E-business of the Year 2021 och 2020 till ett webbinarium för att prata om ungt företagande och att våga tro på sina idéer.

Här kan du se och höra webbinariet. Ett härligt energigivande samtal med två superduktiga unga entreprenörer som vågade satsa och nu driver sina företag vidare.

Ungt driv bakom framgångsrika företag

I det här avsnittet träffar vi två unga entreprenörer med stort driv och samhällsengagemang. Det blir hisspitchar, hållbarhetstänk, prat om vikten av att våga tro på sig själv och att omge sig med rätt personer. Tilda Wissmar, grundare av Gottlery och Wilma Emanuelsson, grundare av iTrack Reading, tar oss med på sina entreprenörsresor. Mycket energi och inspiration utlovas!

Tidigare vinnare

Ezteric - vinnare YEBOTY 2021

Ezteric vann Young E-business of the Year 2021. Stort grattis till Wilma Emanuelsson, grundare och vd av Ezteric!  

Ezteric

Ezteric syftar till att hjälpa människor med dyslexi. Genom produkten iTrack Reading kan man simulera hur det är att läsa utan lässvårigheter där orden i en text omvandlas till en ljudfil.

Mer om Wilma och Ezteric på Ezteric.com

Tidigare vinnare

Gottlery - vinnare YEBOTY 2020

Grattis Tilda!
I tuff konkurrens tog Gottlery hem titeln Young E-business of the Year 2020.  Stort grattis till Tilda Wissmar som står bakom idén och företaget! 

Gottlery

Gottlery tillverkar och säljer ätbara, hållfasta och komposterbara kexskedar för att ersätta engångsartiklar. Skedarna finns i choklad och vaniljsmak och är veganska.

Du har säkert sett Tilda i SVT:s Draknästet där hon gjorde succé i september 2021. En entreprenör att hålla koll på framöver. 

Mer om Tilda och Gottlery på Gottlery.com

Tidigare vinnare

Neptun - vinnare YEBOTY 2019

Killarna i Neptun vann Young E-business of the Year 2019.

Neptun UFs affärsidé var att erbjuda marknadens första tvättmedel utvunnet från kastanjer. "100% naturligt och lika skonsamt för vår miljö som för din hud och dina kläder!" 

Följ Neptun på Instagram
Läs intervjun med Neptun i Brave new businesses